Installing Docker-Simple - DB Access Denied

Description of the Issue
After Following the Documentation “Installing Linkace with Docker - Simple”, the Web-Setup can’t finish because of Access Denied Error
Steps to reproduce
Steps to reproduce the behavior:

  1. Download * docker-compose.production-simple.yml and .env.docker.production
  2. Rename .env.docker.production to .env and docker-compose.production-simple.yml to docker-compose.yml
  3. Changed the unsecure DB and Redis Password with Something like that “FmhTTRY8JVPgZZ” in the File .env
  4. Changed the Port of Linkace, because “80” was allready used:
ports:
      - "0.0.0.0:8073:80
  1. run docker-compose up -d
  2. run docker exec linkace_app_1 php artisan key:generate
  3. Go to the Website http://docker-host:8073
  4. Click through the Web-Setup Until DB Configuration comes
  5. An Error shows, that there is no Access to the Database.
Database could not be configured. Please check your connection details. Details: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'linkace'@'172.29.0.3' (using password: YES) (SQL: SHOW FULL TABLES WHERE table_type = 'BASE TABLE')

After that, i manually filled the Password, but it does not work either.

Expected behavior
The next Step or Finnish, i don’t know
LinkAce setup (please complete the following information):

  • Version: 1.7.0
  • Installed via: Docker
  • OS: Ubuntu

Desktop (please complete the following information if applicable):

  • OS: Windows
  • Browser: Chrome / Brave
  • Version 96

Additional context
The LOG of the linkace_db_1:

2021-12-20 08:38:39+00:00 [Note] [Entrypoint]: Entrypoint script for MariaDB Server 1:10.5.13+maria~focal started.

2021-12-20 08:38:40+00:00 [Note] [Entrypoint]: Switching to dedicated user ‘mysql’

2021-12-20 08:38:40+00:00 [Note] [Entrypoint]: Entrypoint script for MariaDB Server 1:10.5.13+maria~focal started.

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] mysqld (mysqld 10.5.13-MariaDB-1:10.5.13+maria~focal) starting as process 1 …

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Uses event mutexes

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Compressed tables use zlib 1.2.11

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Number of pools: 1

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Using generic crc32 instructions

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] mysqld: O_TMPFILE is not supported on /tmp (disabling future attempts)

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Using Linux native AIO

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Initializing buffer pool, total size = 134217728, chunk size = 134217728

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Completed initialization of buffer pool

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: 128 rollback segments are active.

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Creating shared tablespace for temporary tables

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Setting file ‘./ibtmp1’ size to 12 MB. Physically writing the file full; Please wait …

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: File ‘./ibtmp1’ size is now 12 MB.

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: 10.5.13 started; log sequence number 45406; transaction id 20

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] Plugin ‘FEEDBACK’ is disabled.

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Loading buffer pool(s) from /var/lib/mysql/ib_buffer_pool

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] InnoDB: Buffer pool(s) load completed at 211220 8:38:40

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] Server socket created on IP: ‘::’.

2021-12-20 8:38:40 0 [Warning] ‘proxies_priv’ entry ‘@% [email protected]’ ignored in --skip-name-resolve mode.

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] Reading of all Master_info entries succeeded

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] Added new Master_info ‘’ to hash table

2021-12-20 8:38:40 0 [Note] mysqld: ready for connections.

Version: ‘10.5.13-MariaDB-1:10.5.13+maria~focal’ socket: ‘/run/mysqld/mysqld.sock’ port: 3306 mariadb.org binary distribution

2021-12-20 8:39:06 3 [Warning] Access denied for user ‘linkace’@‘172.29.0.3’ (using password: YES)

Not sure what the issue might be. You could send me the .env details via private message, maybe there’s an issue with the password format.

Hi Kovah, thanks for the Reply. This Community Board says “Message them by selecting their avatar and using the message button.” But there is no icon or link for private message. Maybe I’m not trustful enough? :wink:
However, I did a complete new installation and typed in an unsecured Passwort. Without any effort.
I am not able to send you a direct message or upload my .env file to this thread. Maybe you can send me an PM and I can answer?

EDIT:
Ok, I read 30 Posts and now I can write PMs, what I did.

Thank you